M. Korpela kommentoikin kirjoitusta treeniohjelmasta ja heittämällä kehiin idean Crossfitistä (www.crossfit.com). Mielenkiintoiselta vaikuttaa ja kotimaistakin osaamista aiheesta löytyy, ainakin Kuntoplussan artikkelissa http://www.iform.se/polopoly.jsp?d=1902&a=14340 oli perusohjelma ja löytyypä Stadista salikin treeniä varten http://gpptraininghouse.com/
Crossfitistä tuntuu löytyvän monia hyviä puolia mm. treenien monipuolisuus (aerobista ja lihaskuntoa samassa tehokkaassa paketissa) sekä ajankäyttö, joka varsinkin näin perheellisenä ihmisenä on usein kortilla.
Samassa joutuu jälleen kerran kuitenkin kysymään itseltään ja kokeneemmilta sen saman kysymyksen, jonka kanssa painiskelin jo aiemmin: mikä on se oikea tapa treenata? Yhdellä foorumilla kerrotaan toista, suositellaan maksimipainoja kuntosalitreenissä ja toisella foorumilla kehotetaan tekemään pitkää sarjaa pienillä painoilla. Toiselle crossfit on ykkösjuttu lajiharjoittelun ohessa, toiselle taas kirosana. Vähän sama kuin kalastuksessa: yksi suosii Rapalaa ja toinen haukkuu ne pohjamutiin. Ja seuraavassa ketjussa kiistelläänkin siitä, kumpi on parempi Yamaha vai Mercury.
Tulokset toivottavasti alkavat jossain vaiheessa sanella missä mennään. Selvää on se, että aika ei millään riitä huippu-urheilijamaiseen treenaamiseen eikä ole väliksikään, salikisoihinhan tässä vasta tähdätään eikä Lumpinin mestaruuteen. Sanomattakin on selvää, että kahdessa lajiharjoittelukerrassa, kahdessa lenkissä ja kahdessa punttisalitreenissä on selvästi kaksi kertaa liikaa, aikaa on jäätävä muuhunkin. Kesän ajan yritän päästä treenaamaan kaksi kertaa viikossa ja suoriutua tuosta 12 viikon saliohjelmasta nyt alkajaisiksi. Olen myös valmis muuttamaan käsityksiäni, jos yhtäkkiä eteeni annetaan lyömätön harjoitusohjelma siitä, kuinka tullaan menestyksekkääksi thainyrkkeilijäksi. Ja mielellään nopeasti, kärsimätön luonne kun olen.