Eilen oli näillä näkymin viimeiset yksityistreenit valmentajan kanssa ja perjantaina alkavan viikon mittaisen loman jälkeen siirryn sitten harjoitusryhmään treenailemaan. Vaihtoehtoja on periaatteessa kaksi, tekniikkaryhmä sekä jatkoryhmä. Tekniikkaryhmässä hiotaan jo nimenkin puolesta tekniikkaa, luvassa on erilaisia pariharjoituksia ja välinetreenejä, mutta ei kuitenkaan sparrausta. Teknikkaryhmässä pärjää kuulemma vähän heikommallakin kunnolla. Jatkoryhmä on toinen vaihtoehto alkeiskurssin jälkeen. Tuossa ryhmässä käydään ottelutekniikoita läpi, vedetään välinetreenejä sekä tietysti sparrataan. Tästä ryhmästä seuraava porukka on sitten harrastajaryhmä, johon siirrytään 1-2 kuukautta ennen ensimmäistä matsia ottamaan kunnon kontaktia.
Ajatuksena on nyt ainakin kesän ajan vähän vuorotella sekä tekniikka- että jatkoryhmässä ja katsoa miltä meininki kummassakin ryhmässä näyttää. Syksyn tullen täytyy muutenkin laittaa harjoitusohjelma uusiksi ja tiukempaan kuosiin, jos meinaan oikeasti päästä tavoitteeseeni, eli kehään ensi keväänä. Käytännössä kesän aikana ihanne olisi kolmet lajitreenit viikossa, katsotaan pystytäänkö tähän ajankäytön puitteissa.
Eilen harjoiteltiin vielä viimeiset tekniikat eli alapotkut. Tässäkin oma sivistykseni oli valitettavan heikkoa, jotenkin kai oletin, että lantion alapuolelle tulevat potkut menisivät suurin piirtein samalla kaavalla kuin kroppaan tulevat potkut, mutta väärässä olin. Ilman kuvia hankala selittää, mutta teknikka menee jotakuinkin niin (takajalan potku), että samaan aikaan kun etujalalla otetaan askel eteenpäin, takajalalla ponnistetaan ja tehdään ikäänkuin lakaiseva potku vastustajan reiteen. Kuulosti teoriassa tosi vaikealta, mutta lähtikin yllättävän hyvin toimimaan varsinkin takajalan suhteen. Etujalka jäi kuten monessa muussakin potkussa aika heikon tuntuiseksi. Treenasimme myös toista versiota alapotkusta, jossa etujalalla otetaan askel sivulle ja sieltä "juostaan" vastustajan läpi. Tässä myös etujalkaan tuli vähän enemmän voimaa.
Etujalkaa tuli ehkä aristeltua jonkin verran sen takia, kun viime treeneissä onnistuin jotenkin säheltämään potkun niin, että isku tuli säären sijaan varpailla ja taittui ikävästi. Vaikka varpaat eivät enää kivusta huutaneetkaan, sitä jotenkin alitajuisesti varoi tekemästä samaa virhettä uudestaan.
Uusina tekniikkoina treenailtiin vielä vähän pysäreiden kiinniottoja sekä kertauksenomaisesti potkujen kiinniottoja & kontrauksia näihin molempiin.
Seuraavaksi otettiin vähän tekniikkaharjoituksia välineet päällä, esimerkiksi siten, että valmentaja heitteli potkuja, joita piti torjua ja siten, että välillä tuli potkuja ja sitten toiseen väliin taas pysäreitä, jotka piti ottaa kiinni ja kontrata.
Ja lopuksi hypättiin vielä kehään ja sparrattiin jälleen mukavan kevyesti kolme-neljä erää. Torjuntojen koordinaation kanssa on suuria vaikeuksia, mutta tämäkin on taito, jonka (ehkä) oppii satojen treenituntien jälkeen.

EDIT: Tällainen löytyi Youtubesta liittyen alapotkuihin: