Kävin heittämässä kevyen viiden kilometrin lenkin jalkoja palautellakseni. Ihmeellisiä asioita näköjään tapahtuu kuukaudessa tai sitten sykemittarini heittää häränpyllyä. Tasan kuukausi sitten juostu samainen viiden kilometrin lenkki, täsmälleen samoilla sykesuosituksilla tuotti keskisykkeeksi 148bpm. Samaisella viikolla tehty pitkä lenkki antoi keskisykkeeksi 140bpm. Nyt keskisyke oli 134bpm eikä syke noussut juuri yli 140:n edes mäissä, jossa aiemmin syke on pompsahtanut 155-160bpm tuntumaan. Mielenkiintoista.
Maksimisyke lenkillä oli 163 ja sekin tapahtui aivan ihmeellisessä kohdassa, alamäessä, jossa yleensä syke laskee. Myös sykkeen palautumiset korkealta takaisin 125-135 tuntumaan tapahtuivat huomattavasti aiempaa nopeammin. Samoin "lenkkilähtösyke" on yleensä ollut viimeistään lenkkareita ison mahan kanssa sitoessa yli 100, nyt ei mennyt edes 90 rikki. Täytyy kokeilla tehdä vielä Polarin oma Fit Test Value huvin vuoksi jossain vaiheessa, vaikka siitä ei mitään arvioita pysty tekemäänkään.
Seuraavaksi sitten venyttelyä ja saunaa. (Venyttely onkin jäänyt harmillisen vähäiseksi, nyt täytyy korjata asia ja pyrkiä edes kevyeen venyttelyyn joka ilta. Tällä kropalla kun ei muuten potkita ikinä ketään päähän, ellei notkeutta tulee lisää.)