Tänään tarjoutui mahdollisuus lähteä sparritreeneihin ensimmäistä kertaa, joten käytin ilman muuta mahdollisuuden hyväkseni ja painelin illaksi salille. Tein kyllä pari varotoimenpidettä eli pirauttelin päivällä koutsille ja tiedustelin ryhmän kovuutta. Kuulemma uskalsi mennä, mutta ostinpa varmuuden vuoksi ennen treenin alkua itselleni kypärän ja kyynärpääsuojat. Ei ollut tällä kertaa suojille käyttöä, mutta nyt on joka tapauksessa kaikki thainyrkkeilyssä tarvittavat välineet tullut hankittua.
Alku oli todella kovaa hikijumppaa noin puolen tunnin verran. Juoksentelun lomassa tehtiin mitä erilaisimpia vatsalihas,-punnerrus- ja tiesmitämuita-liikkeitä, jonka jälkeen nakattiin kamat niskaan. Treenin alussa oli jo puhetta että treenitempo on tänään kova ja sitä se totta vie oli. Paita märkänä puolen tunnin jälkeen kiskottiin sparrikamat ylle (lukuunottamatta tietenkin sitä uunituoretta kypärää ja kyynärpääsuojia!) ja ruvettiin treenailemaan.
Ensin oli muutama erä sparria pelkillä jaloilla ja sitten nyrkkeilysparria yhdistettynä lähiotteluun ja lopuksi vielä kaikki tekniikat yhdessä. Todella tiukkaa settia puolen tunnin verran.
Vaikka olen jo vähän ehtinyt hankkia kokemusta kevyestä sparrista, sai siihen oikeastaan vasta tänään kunnolla tuntumaa, kun vastaan tuli monenlaista ja -tasoista harrastajaa. Toiset vetivät potkuja hieman kevyemmin, toiset vähän kovemmin ja jotkut aika hemmetin kovaa. Potkuja en niinkään osaa "pelätä", vaikka ehkä pitäisi, tuleehan jalasta huomattavasti enemmän voimaa kuin nyrkistä. Nyrkiniskuja tuli otettua vastaan muutama ja tänään ainakin tuntui siltä, että ehkä pelosta ottaa iskuja vastaan saattaa päästä joskus irti. Otin päähän myös muutaman aika tömäkän iskun, yhden laakin jälkeen piti pari sekuntia pyörittää päätä, jotta ajatukset selkiytyisi. Kaiken kaikkiaan hauskaa ja ennen kaikkea opettavaista.
Illan hauskin episodi oli, kun satuin yhdessä erässä jäämään ilman paria ja valmentaja nappasi minut kehään sparraamaan kanssaan. Heitin koutsille sparraavani ensimmäistä kertaa, johon huumorintajuinen valmentaja kuittasi "Ensimmäistä ja viimeistä kertaa". Aikamoista kyytiä sparrierän aikana tulikin, sen verran mojovia potkuja että seuraava erä menikin hieman sekavissa tunnelmissa.