Näin kesän tullen kun treenit ovat ainakin toistaiseksi lajiharjoittelun piirissä vähentyneet melko paljon, on tullut käytettyä lähinnä ajatteluvoimaa siihen, miten olisi järkevä lähteä rakentamaan kuntoa tulevia koitoksia varten. On täysin selvää, etten pysty millään 3-4 lajiharjoitteluun viikossa, jos päälle pitäisi vielä liimata lenkit ja kuntosalit. Nyt onkin sitten arvottava lenkkeilyn ja salitreenin väliltä, joissa molemmissa on puolensa.

1) Lenkkeily
Peruskunto on edelleen varsin heikolla tasolla ja tällä kuntotasolla olisi aivan turha lähteä kokeilemaan kolmea erää kehässä. Kunto ei kestäisi edes yhtä. Olen myös alkanut pitämään lenkkeilystä, siinä pää tyhjenee mukavasti työasioista ja lenkkien määrän lisääntyessä myös kunto kohoaa huomaamatta.

2) Salitreeni
Varsinkin punnerruksia tehdessä huomaa, että käsivarret kestävät suurin piirtein yhtä hyvin kuin ohut puotinaru kymmenien kilojen punnuksia, joten jotain tarttis tehdä. Salitreenejä en ole vielä aloittanut, mutta kaiketi jotain lihaskestävyyttä lisäävää treeniä tulisi ohjelmaan ottaa. Foorumeilla kirjoitetaan yhtä sun toista, toiset sanovat että maksimipainoilla vain lihaskuntoa kohottamaan, toiset sanovat että isoista lihaksista on vain haittaa thainyrkkeilyssä. Otapa siitä sitten selvää.

Tänäkin aamuna arvoin salin ja lenkin välillä ja arvaatteko mihin tulokseen päädyin kello 7.45? Jatkoin uniani ja kuin korostaakseni omaa laiskuuttani ja saamattomuuttani, vetäisin läheisessä lounasravintolassa kaksi lautasellista buffet-mättöä, joka muistutti lähinnä Olet mitä syöt -sarjan osallistujien viikon ruokapäiväkirjaa. Huh.