Tänään päästiin taas koutsin kanssa treenaamaan pienen juhannus tms. tauon jälkeen. Fiilis oli jälleen aika mainio ja treenit aloitettiin vanhoja muistelemalla: peruspotkut etu- ja takajalalla, väistö-potkuja, torjunta-potku-yhdistelmiä ja niin edelleen.
Kuten arvata saattaa vaikeustaso nousi tästä edelleen. Treenattiin aika paljon jalasta kiinniottoa ja siitä "kontrausta" (ilmeisesti termi meni jokseenkin oikein, fiksummat korjatkoon). Yksinkertaisuudessaan tarkoittaa siis sitä, että kun kaveri potkaisee kylkeen, napataankin jalasta kiinni, heitetään kaverin jalka sivulle ja siinä tuoksinassa sitten monotetaan mahaan. Jotenkin jäin siihen käsitykseen, että tämän tekniikan käyttö on vähän kuin hätävara, kun ei oikein muuta pysty tekemään. Huonona puolenahan tässä on tietenkin se, että vastustaja saa automaattisesti pisteen jalan osuessa kylkeen ja itse jää ilman pistettä, jos potku mahaan/selkään ei jostain syystä satu onnistumaan. Säännöistä ja pistelaskusta en sitten muuten vielä tiedä tuon taivaallista, joten voi olla että puhun silkkaa sontaa.
Seuraavaksi otettiin opetteluun polvipotkut, jotka niin ikään olivat aika hankala rasti. Hankaluuksia tuotti (kuten myös peruspotkussa) lantion liike, eli sen ajatuksen sisäistäminen, että potku lähtee ikään kuin lantiosta, eikä varsinkaan yläkropasta. Tässäkin kuulemma harjoitus tekee mestarin. Takajalalla polvipotku lähti jo lopputreeneistä ihan näppärästi, mutta etujalan kanssa on tekemistä.
Muutenkin tuntuu thainyrkkeilyn alkeiden opettelussa olevan aika paljon samaa kuin golfissa: mitä enemmän voimaa, sitä varmemmin kaikki menee poskelleen. Tämän sai kyllä huomata säkkiä liikuntakeskuksessa potkiessa, jolloin jalan voimaan tuli kiinnitettyä enemmän huomiota kuin oikeanlaiseen tekniikkaan. Itse asiassa treeneissä huomasikin, että parhaimmat potkut lähtivät juuri jonkin väistö- tai torjuntasarjan perään, jolloin joutui keskittymään täysillä sarjan läpivientiin, ei siihen, että saa vastustajan kyljen paskaksi.
Lopussa katsasteltiin vielä thainyrkkeilyn otteluasentoa ja liikkumista sekä otettiin hieman kevyttä sparrinomaista treeniä ilman lyöntejä, eli pelkkiä jalkakuvioita harjoitellen. Paljon jäi taas asiaa takataskuun ja opeteltavaa ennen seuraavia treenejä. Nyt taukoa ei ehdi tullakaan kuin yksi välipäivä, kun jo torstaina todennäköisesti jatketaan harjoituksia.